Over Kaandorp Cheese

Een begrip in de kaaswereld sinds 1929!

Voor het midden van de vorige eeuw is Kaandorp Kaas van start gegaan in het Noord-Hollandse Castricum als leverancier van Hollandse kwaliteitskaas. Zoals bekend bestond het assortiment in die tijd uit de traditionele soorten: Edammer kaas, Goudse kaas en Leidse kaas in diverse gewichten en leeftijden.

In die tijd werden een aantal kazen in de auto geladen en gingen de grondleggers van het bedrijf, de gebroeders Kaandorp, langs melkboeren, kleine kruideniers en kaaswinkeltjes om de kazen te verkopen. Supermarkten en kaasboutiques bestonden in die tijd nog niet!

Sinds die tijd is er veel veranderd. Er kwam een vertegenwoordiger bij en een heus kantoor. Weer iets later kwamen de eerste vrachtwagens. Eind jaren negentig werd de ruimte in Limmen veel te klein en werd begin 1997 een splinternieuw pand betrokken aan de Snelliusstraat 15, op  industrieterrein “De Zandhorst” te Heerhugowaard.

Inmiddels is de derde generatie actief onder leiding van Matthijs Kaandorp. Kaandorp beleverd nu vele kaasspeciaalzaken, supermarkten, marktkoopmannen en melkboeren. Daarnaast wordt er geëxporteerd naar veel landen binnen en buiten de EU.

Halverwege 2018 heeft Kaandorp Kaas een biologische kaasgroothandel overgenomen. Echte biologische kaas van de boerderij kon uiteraard niet ontbreken. Inmiddels staat het merk Holland Bio Organic als een huis.

Er waren ook veel nieuwe trends in de kaas wereld. Nieuwe soorten hadden hun intrede gedaan; o.a. Jisper kaas, Marken ambachtelijke kaas, Hoogduiner boerenkaas, Baby Gouda lunchkaas, boeren pondjes, en ga zo maar door. Om een volledig assortiment aan te kunnen bieden, werden ook buitenlandse kazen toegevoegd; Brie, Griekse feta, Port Salut, Italiaanse specialiteiten, Gruyère, Franse schimmelkazen, etc. Zo staat het bedrijf niet stil en zal de zoektocht naar speciale kazen altijd door blijven gaan!

Als echt innovatief bedrijf is Kaandorp-Kaas B.V., inmiddels “geïnternationaliseerd” tot Kaandorp Cheese.