Over Kaandorp Cheese

Een begrip in de kaaswereld sinds 1929!

Reeds voor het midden van de vorige eeuw is Kaandorp Kaas van start gegaan in het Noord-Hollands Castricum als leverancier van kwaliteitskaas. Zoals bekend bestond het leveringsprogramma in die tijd uit de traditionele soorten: Edammer Kaas, Goudse Kaas en Leidse Kaas in diverse gewichten en leeftijden.

In die tijd werden een aantal kazen in de auto geladen en ging de grondleggers van het bedrijf, de gebroeders Kaandorp, langs melkboeren, kleine kruideniers en kaaswinkeltjes om de kazen te verkopen. Supermarkten en kaasboutiques bestonden toen nog niet!

Sinds die tijd is er veel verandert. Er kwam een vertegenwoordiger bij en een heus kantoor. Weer iets later kwamen de eerste vrachtwagens. In eind negentig werd de ruimte in Limmen veel te klein en werd begin 1997 een splinternieuw pand betrokken aan de Snelliusstraat op het industrieterrein “De Zandhorst” te Heerhugowaard. Inmiddels is de derde generatie onder leiding van Matthijs Kaandorp actief en worden internationale kaasspecialiteiten in binnen- en buitenland geleverd.

Behalve deze verandering waren er ook veel nieuwe trends in de kaashandel. Veel nieuwe soorten hadden hun intrede gedaan, zoals Maasdammer, Kollumer, Milner en ga zo maar door. Ook deden buitenlandse kaassoorten hun intrede in ons land zoals Brie, Port Salut, Parmesan, Gruyère etc. Vanzelfsprekend kwamen ook deze specialiteiten op het leveringsprogramma te staan van Kaandorp Kaas.

Als echt innovatief bedrijf is Kaandorp Kaas, inmiddels “geïnternationaliseerd” tot Kaandorp Cheese B.V.