Koekaas | Geitenkaas | Schapenkaas

Holland Bio organic Jersey kaas

Biologische Koekaas

De Holland Bio Organic Jerseykaas is een biologische kaas gemaakt van 100% Jerseymelk. De 70 Jersey koeien grazen in de Loonse en Drunense duinen. Hier vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. De wind kan op veel plekken ongestoord waaien en dat zorgt voor een steeds veranderend landschap.

Wat maakt de Jerseykaas nou zo bijzonder?

De kwaliteit van de melk van de Jerseykoeien is hoger dan van welke andere melkkoe. De melk van dit mooie ras heeft een hoger vetgehalte en bevat meer eiwitten en calcium dan de melk van andere rassen, waardoor de kaas nog romiger en voller van smaak is. Het caroteengehalte is ook hoger en geeft de kaas een opvallend gele kleur.

De Jersey koeien staan in een “Kwatrijnstal”. De stal lijkt wel een onderdeel van de Loonse en Drunense duinen door zijn natuurlijke en open karakter. De koeien wandelen elke dag het natuurgebied in als natuurlijke begrazers. De “Kwatrijnstal” is ook nog eens fijn voor de koe, energiezuinig en heeft een lager ammoniakuitstoot, mede doordat de Jersey koe efficiënt met haar voeding omgaat. Ze gebruiken minder (bewerkt) voer. De Jerseykoe is een zeer sterk ras, dat mede door haar eigenschappen een mooie ecologische voetafdruk achterlaat.

Van januari tot en met november zijn de koeien alleen ’s nachts op stal en de maanden november en december staan de koeien de hele dag op stal. De koe krijgt tussen de 6-12m2 ruimte op stal.

De melk van deze kudde wordt naar een grote zorgboerderij gebracht, die de melk verwerkt tot de bekroonde Jerseykaas. De zorgboerderij biedt aan ca. 65 mensen met een psycho-sociale beperking een dagbesteding in o.a. de kaasmakerij, kaaspakhuis en stallen.

De Holland Bio Organic Jersey kaas is als winnaar van de World Cheese Awards 2020 gekozen tot de lekkerste kaas ter wereld!