Welkom bij Kaandorp Cheese Nederland

Kaandorp Cheese is specialist in versnijden en verpakken van kaas, een begrip in de kaas wereld sinds 1934. Het Noord-Hollandse familiebedrijf heeft haar vakmanschap opgebouwd in de kaasveredeling en distributie. Laat u inspireren door het uitgebreide assortiment Goudse kazen, biologische specialiteiten, pondjes, lunchkaasjes en buitenlandse kazen!

De verworven bekendheid is mede te danken aan de wereldwijde export van Hollandse kwaliteitskaas. Vanuit Nederland beleveren wij klanten in verschillende Europese landen, Amerika en China. Kaandorp overtuigt door kwaliteit te leveren en ons team staat altijd voor u klaar!

 

 

De Kaasmarkt in Alkmaar

De kaasmarkt in Alkmaar is een traditionele Nederlandse kaasmarkt. De markt vindt plaats op het Waagplein, voor het monumentale Waaggebouw. De kaasmarkt is al meer dan vier eeuwen een traditie. In de 18e eeuw werd vier dagen per week kaasmarkt gehouden, en deze duurde tot 1 uur ’s nachts. De markt wordt tegenwoordig elke vrijdagochtend in de periode van april tot en met september gehouden en jaarlijks door 100.000 mensen bezocht.  

Om 10:00 uur luidt de aanvangsbel en begint de kaasmarkt. De zetters beladen de karakteristieke kaasberries, die door de kaasdragers naar de weegschaal worden gedragen. Aldaar wordt de kaas gewogen. Op het plein bepalen keurmeesters de kwaliteit van de kaas en onderhandelen handelaren over de prijs. Dit gaat traditioneel gepaard met handjeklap. Om 13.00 uur luidt de Waagtorenklok ten teken van het einde van de kaasmarkt. Er is uitleg in verschillende talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans.